Kurs i Kvinnans hälsa – före och efter graviditet

Fredag och lördag ägnades åt kurs i Kvinnans hälsa – med betoning på tiden före och efter graviditet. Nyttig information av förlossningsöverläkare Elisabeth Storck Lindholm om förberedelser inför förlossning, de komplikationer en förlossning kan innebära och även tankar kring efterföljande rehabilitering och behandling.

Anne Christenson, fysioterapeut och KBT-terapeut som arbetar på överviktscentrum på Karolinska Sjukhuset pratade om vikten av att hålla vikten under graviditet, samt hur man kan hjälpa de som inte klarar av att gå ner i vikt efter förlossning och vilka resurser som finns inom vården för att hjälpa de patienterna.

Lördagen fortsatte i samma tema med Leg. Kiropraktor Malin Stensland som föreläste om träning och rehabilitering före och efter graviditet. Hennes breda erfarenhet av kvinnor var mycket inspirerande och givande. Leg Kiropraktor Anders Grönqvist diskuterade sedan patientfall och kiropraktiska tekniker vid behandling för att underlätta bärandet under graviditet och även eventuella komplikation som t.ex foglossning.

img_0166image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s